Anmeldelse i Ugeavisen.
Tirsdag den 14. marts 2006 
Skudsmål til Ribe 
[ Taknemmelighed ]
Af John Garp.
Med udgivelsen af den eksklusive bog »Ribe og deromkring«, siger Hans Edvard Nørregård-Nielsen ikke blot tak for udnævnelsen til æresborger i Ribe. Han løfter også pegefingeren.

- Ribe Direktør i Ny Carlsbergfondet og forfatteren Hans Edvard Nørregård-Nielsen blev sidste år udnævnt til æresborger i Ribe. Den farverige direktør er også en elsket forfatter, og har solgt rigtig mange bøger af sine barndomserindringer. 
»Ribe og deromkring« er Hans Edvard Nørregård-Nielsens tak for at at blive udnævnt som æresborger i Ribe. 
Bogen kan i bogstaveligste(!) forstannd betragtes som Danmarks flotteste kronik, der nok aldrig vil blive bragt i sin fulde længde i en avis, men det på en og samme tid en kærlighedserklæring til den by, som har taget forfatteren til sig, som var han indfødt og en manifestation af, at man ikke må lade sig lulle i søvn i selvforherligelsens hellige navn. 
»Hallo, hallo, vi bor her faktisk« skriver Hans Edvard Nørregård-Nielsen i bogen , og han uddyber, at man skal passe på at lade nogen binde en imaginær museumssnor om maven på byen, for det er alderen og dagliglivet, som gør Ribe til noget særligt. 

Brug Per Kirkeby 
- Jeg kommer med meget konkrete ting og lægger nogle spor ud, som man kan forholde sig til. Byen skal være bevægelse og udvikling, hvis det hele skal bevares, siger Hans Edvard Nørregård-Nielsen. 
Hans Edvard Nørregård-Nielsen kommer vidt omkring i sin bog. Man kan næsten se Dronning Dagmar komme sejlende ind til Ribe, og man kan fornemme storheden, da Valdemar Sejr bliver viet til sin unge brud. 
Men man kan også godt følge forfatteren, når han kritiserer Ribe Stift for ikke at bruge nogle af de 30 millioner båndlagte kroner til at få genopført Lindegården, så den kan bruges som en luftig bygning i slægt med de torvehaller, man finder mange steder ved Europas Katedraler. 
Selv peger Hans Edvard Nørregård-Nielsen på Per Kirkeby som hovedarkitekt på projektet. 

Selvfinansieret bog 
Hans Edvard Nørregård-Nielsen har selv bekostet udgivelsen af bogen, som er udgivet på Tårnborgsforlag. 
Den er udgivet i 250 signerede eksemplarer. Herudover er der lavet 250 ekstra eksemplarer, som sælges fra Tårnborg. 
Bogen er rigt illustreret med flotte fotografier fra Ribe og omegn af fotograf Janne Klerk.

Tilbage til arrangementer