Realdania Byg

Realdania Byg A/S (indtil 1. januar 2011: Realea A/S) erhvervede i 2008 Taarnborg, ”den gamle bispegård” i Ribe, Puggaardsgade 3, for at sikre de umistelige arkitektoniske og kulturhistoriske værdier, som den markante renæssancebygning repræsenterer, for eftertiden. Blandt arkitektoniske træk fremhæver Realea især sydfacadens symmetri, som er usædvanligt flot gennemarbejdet.

I 2003-04 blev der med støtte fra Ny Carlsbergfondet og Kulturarvsstyrelsen gennemført en gennemgribende restaurering af Taarnborg. Derfor fremstår Taarnborg i dag vedligeholdt, og der er kun behov for en mindre restaureringsindsats

”Realea erhverver Taarnborg for at sikre en økonomisk bæredygtig drift af ejendommen i fremtiden. På den måde kan vi skabe et grundlag for at bevare de store arkitektoniske og væsentlige kulturhistoriske værdier, som den smukke renæssancebygning repræsenterer”, udtalte administrerende direktør i Realea, Peter Cederfeld i forbindelse med overtagelsen. 

Torben og Bente Bramming udtaler ved samme lejlighed: ”Realeas køb skaber ro omkring Taarnborgs fremtid. Vi er glade for den mulighed, det nu giver os for at fokusere fuldt ud på formidlingen af Brorsons arbejde og Ribes historie. Den gamle bispegård har altid været en central del af vores arbejde, og det vil den også være i fremtiden.”